Birimimizden Haberler

Üniversitemiz, 112 Acil Servis, UMKE ekipleri ve Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün de desteği ile Yangın Müdahale Eğitimi

16.4.2015

YANGIN TATBİKATI

Üniversitemiz Mediko-Sosyal binası ve binanın önünde bulunan açık alanda yapılan tatbikata üniversite bünyesindeki sivil savunma servis personelleri, Sağlık Bakanlığı 112 Acil Servis ve UMKE ekipleri ile Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü de destek verdi.

Üniversitemiz İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'na bağlı Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından Birim Sorumlusu Muzaffer Avcu tarafından organize edilerek yürütülen tatbikata, çok sayıda üniversite personeli ile öğrencinin sirenlerin çalması üzerine binayı tahliye etmeleri ile başlandı. Daha sonra senaryo gereği binada mahsur kalanların kurtarılması, yaralıların dışarı çıkarılarak ambulanslara taşınması, çıkan yangının itfaiye tarafından söndürülmesi faaliyetleri gerçekleştirildi. Tatbikat planlandığı şekilde tamamlandı.

Konu ile ilgili olarak konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, afetlerin ne zaman, nasıl geleceğinin belli olmadığını, bu yüzden sürekli hazırlıklı olunması için böyle tatbikatların gerektiğini belirterek, tatbikata destek veren, bütün kurum, kuruluş ve şahıslara teşekkür etti.

.